Ontdek alle innovaties

Hoe specifiek uw situatie ook is, bij Reym bedenken we altijd de ideale reinigingsoplossing. Vaak leidt dit tot maatwerk oplossingen. Om te zorgen dat deze concepten niet verloren gaan en om nieuwe ideeën te ontwikkelen en testen, is het Reym Technologie Centrum ontstaan. Hier werken we continu aan innovaties om het reinigingsproces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Zodat u razendsnel weer ongestoord kunt produceren.

Lees meer over onze filosofie follow

 

Veiliger, beter en efficiënter. (In ontwikkeling)

Automatisch reinigen

Inwendige bescherming (In ontwikkeling)

Coating

Non-entry cleaning (In ontwikkeling)

Robotarm

 
 

Ultrasoon reiniger

REYM zet sinds kort voor de reiniging van warmtewisselaars een ultrasoon unit in die uniek is in zijn soort. Uit de ervaringen die Reym met het ultrasoon reinigen van warmtewisselaars en onderdelen heeft opgedaan, is gebleken dat een combinatie van deze relatief nieuwe techniek met de traditionele hogedruk reiniging de beste resultaten oplevert. Je reinigt er grondiger mee én bespaart op water.

Vacuümbolletjes

De ultrasone reinigingstechniek wordt al jaren toegepast door juweliers en opticiens. Het procedé bestaat in principe uit ultrasone geluidsgolven die door een bak met reinigingsvloeistof worden gestuurd. Door deze geluidsgolven worden vacuümbolletjes opgewekt die imploderen. Deze reactie zorgt er vervolgens voor dat vervuiling loskomt.

Intensievere reiniging in kortere tijd

Het bijzondere van de Ultrasoon unit van Reym is dat te reinigen warmtewisselaars met behulp van een bundelgrijper in de unit worden geplaatst. De bundelgrijper vervangt de oude hijsbanden. Voordeel hiervan is dat er niet langer gebruik gemaakt hoeft te worden van hijsbanden in een chemische vloeistof. Bovendien verminder je op deze manier de kans op beschadiging door een verkeerde manoeuvre. De warmtewisselaars worden op een rollenbank geplaatst en worden door middel van een geïntegreerd liftsysteem in en uit de vloeistof getild. Met behulp van de rollenbank kunnen de warmtewisselaars heen en weer worden gedraaid. Hierdoor ontstaat een borstelend effect en wordt de reinigingstijd verkort. Onderdelen kunnen worden gereinigd door ze in manden te plaatsen. Dit kan eventueel gelijktijdig met het reinigen van een warmtewisselaar, afhankelijk van de afmeting hiervan.

Waterbesparend

Het ultrasoon reinigen levert een veel schoner, gladder en daardoor blijvender resultaat op dan met hogedruk reiniging kan worden behaald. Hierdoor kan de standtijd in de fabriek worden verlengd. Toch blijft de hogedruk reiniging in veel gevallen noodzakelijk voor het vooraf doorspoelen van verstopte pijpen en het naspoelen van de pijpen. Het is juist de combinatie van beide technieken die maakt dat in kortere tijd en met een aanzienlijk lager waterverbruik veel effectiever kan worden gereinigd.

Met recht kan de ultrasoon reiniger een effectieve en innovatieve reinigingsmethode genoemd worden!

Vraag informatie aan